Assistansförsäkring Husvagn

När du drar i väg på husvagnssemester är det sista du vill tänka på att vagnen plötsligt kan börja krångla någonstans ute på Europas vägar. Men konstigare saker har hänt. Säkra upp semestern med assistansförsäkring! Husvagn ska vara kul och enkelt att åka ut med och med rätt försäkring kan du känna dig trygg om något oförutsett skulle hända.

Behövs assistansförsäkring för husvagnen?

Ja, särskild assistansförsäkring för husvagnen kan vara väldigt bra att ha. Med en vanlig hel- eller halvförsäkring på bilen får du hjälp att bärga även husvagnen om din bil krånglar, men händer det något med själva husvagnen gäller oftast inte bilförsäkringen. Assistansbolagets omfattande Vägassistansförsäkring Husvagn är enkel att teckna och gäller oavsett vilken husvagn du drar, så länge den väger max tio ton. Assistansbolaget har lång erfarenhet och bra avtal.

Bra vägassistans för husvagnar

Här listar vi sju saker som bör ingå i vägassistans för husvagnar:

  1. Reparation direkt på plats när det är möjligt
  2. Snabb bärgning till verkstaden om det behövs
  3. Hotellövernattning om det skulle behövas
  4. Hjälp att låsa upp dörren om något hänt med nyckeln
  5. Däckbyte eller lagning vid punktering
  6. Bärgning vid kollision eller om du hamnat i diket
  7. Hjälp vid eventuell stöld eller brand

Se också till att bolaget du väljer står för alla utlägg så att du slipper ligga ute med några pengar i samband med bärgning och assistans. Något som kan bli en utdragen process hos vissa assistansbolag.

Du kan alltid få hjälp av Konsumenternas om du har frågor som rör försäkringar i allmänhet.

Vad kostar vägassistans – Husvagn

En vägassistansförsäkring för husvagnen kostar runt 40 kr/månad. En relativt liten summa som kan vara till en enorm hjälp.

Kombinera vägassistansförsäkringar

Du kan få bra kombinationsrabatt om du väljer att även skaffa vägassistansförsäkring för din bil hos samma bolag. Hos Assistansbolaget får du drygt 20 kr rabatt och betalar bara totalt 62 kr/månad för båda. En billig peng att betala för att ha direkt tillgång till hjälp längs vägarna på semestern. Här får du vägassistans i alla europeiska länder som är med i Grönt-kort samarbetet utan extra kostnad.Vägassistans för bilen

Har du ingen assistans för bilen ännu kan du läsa igenom artikeln Vägassistansförsäkring – Bil , där får du tips och råd kring assistansförsäkringar. Vi listar vad som bör ingå i bra vägassistans så att du själv kan jämföra innan du tecknar med ett nytt assistansbolag.