Jämför och hitta en billig bilförsäkring för unga

Att teckna en bra och billig försäkring för dig som är student eller ungdom kan vara knepigt. Du som är ung löper enligt statistiken högre risk för att råka ut för en olycka med din bil, vilket gör att de flesta försäkringspremierna blir högre.

Dessutom spelar faktorer som var du bor och hur du använder bilen in, vilket du kan läsa mer bland våra frågor och svar. Använd dig därför av vår lista på jämförelsesidor och ta reda på vilka av följande förslag som erbjuder lägst pris till dig.

Förslag på bilförsäkringar för ungdomar

Moderna

Moderna försäkringar är ett alternativ för dig som är ung. De erbjuder upp till 20% rabatt på din premie och sänkt självrisk om du samlar dina avtal hos dem. Det kan vara en valmöjlighet om du vill göra en så billig deal som möjligt.

ICA

Om du har ett Ica-studentkort eller liknande kan du gynnas av att kolla in ICA:s fordonsförsäkring. Om du väljer en försäkring hos dem får du dubbel bonus på dina varuköp, förutsatt att du också betalar med ICA:s bankkort.

Svedea

Det är inte helt ovanligt att du som ung kör en begagnad bil. Har du till exempel en begagnad Volvo eller Saab med låg skadestatistik är Svedeas försäkring särskilt anpassad för dig. Här kan du också välja mellan låg, mellan eller hög självrisk för att få ner din premie.