Billig Kiaförsäkring

En Kiaförsäkring kan vara förvånande dyr och ligger strax under märken som Mercedes och Mitsubishi i försäkringskostnad. Vilket är lite underligt då Kia själva har mycket bra garantier och skydd för nyare modeller. På grund av detta är det klart värt för dig att titta runt och jämföra olika Kiaförsäkringar.

Bilförsäkring till Kia

WaterCircles Kiaförsäkring

Betyg: 4.7/5

WaterCircles Kiaförsäkring och deras ”Superbil” försäkring har fått toppbetyg av Konsumenternas och det är inte svårt att förstå varför. De har en riktigt bra och väl täckande halvförsäkring som försäkrar allt från stenskott, stöld till rättsskydd och vagnskadeförsäkring. Kia kan vara lite dyra att försäkra men hos WaterCircles kan de fixa den Kiaförsäkring som passar dig bäst utan att betala för mycket.

Svedea

Betyg: 4.5/5

Svedea är en mycket omtyckt försäkringsgivare av sina kunder och har bra service och täckning när det kommer till Kiaförsäkringar. Deras bästa tjänst eller produkt är helt klart deras XL-paket som är ett tillägg till hel- och halvförsäkringen vilket ger tillgång till likvärdig hyrbil och tar även bort självrisken för vissa olyckstyper om du kombinerar med en helförsäkring.

Dina försäkringar

Betyg: 4.0/5

Dina försäkringar har ett bra utbud för både hel- och halvförsäkring. Deras försäkringstjänster är anpassade som så att hel- och halvförsäkringarna är ganska avskalade men att du kan lägga till fler skydd separat om du behöver. Om du exempelvis bor i en stad och aldrig kör på landsbygden kan viltolycksförsäkring kanske inte vara något du vill betala för, hos Dina försäkringar kan du välja bort den om du inte har ett behov.

Hel- eller halvförsäkring till Kia

En halvförsäkring täcker upp det allra mesta du behöver för din Kia. Trafikförsäkring som du är lagligt skyldig att ha för att få köra på vägarna ingår och halvförsäkringen täcker vanligen saker som: brand, glas, stöld, maskinskada, viltolycka och räddning. Det ger dig ett gott skydd för de vanligaste olyckorna.

En helförsäkring lägger ofta bara till vagnskadeförsäkring som ersätter skador på din egen bil om du skulle orsaka en olycka. För en ny Kia ingår 3 års vagnskadegaranti, då räcker en halvförsäkring. Hos vissa bra bolag kan du välja mellan en hög självrisk och låg premie eller en låg självrisk och en något högre premie. Du kan läsa mer om detta på får sida: frågor och svar.

Tilläggsförsäkringar

Ofta finns det möjlighet att teckna fler tillägg till din Kiaförsäkring på det som inte annars ingår. Saker som ersättande hyrbil eller vägassistans ingår ofta inte automatiskt i vare sig hel eller halvförsäkring men de finns ofta som tillägg. Det blir allt vanligare att försäkringsbolag slår ihop flera av dessa tillägg i kraftigt rabatterade paket.

Tesla-försäkringar med mera

På våra andra undersidor kan du hitta mer information om att försäkra andra bilmärken. Tesla är just nu ett av de snabbast växande bilmärkena och du kanske vill läsa mer om eller skaffa en Tesla-försäkring.