BMW Service

BMW Service är förstklassig service för att du ska få uppleva bekymmerslös körglädje, mil efter mil. Det finns attraktiva servicelösningar och servicepaket, specifikt för varje BMW modell, som ger bibehållen prestanda år efter år. Här kan du läsa mer om vad som gäller för BMW i Sverige.

Auktoriserad BMW-verkstad nära dig

Varje auktoriserad BMW-verkstad erbjuder tjänster med attraktiva och transparenta totalpriser. Du kan vara säker på att din bil tas om hand av en erfaren och kunnig BMW-specialist och att man alltid använder enbart BMW:s originaldelar. Nedan finner du auktoriserade verkstäder som utför BMW Service i Stockholmsområdet. För övriga Sverige kan du söka din närmsta verkstad på bmw.se.

BMW Service Stockholm

Bavaria Bil

Bavaria Bils BMW Service i Stockholm håller absolut världsklass. Verkstadspersonalen har genomgått en gedigen utbildning för att ta hand om din bil på allra bästa sätt. Här är man 100% nischad på BMW och Mini vilket innebär verklig specialistkunskap.

Bavaria Bil kan ge dig rådgivning om allt som rör din bil och vilka tillgängliga produkter och tjänster du kan tänkas ha nytta av. Du får självklart endast BMW originaldelar vid eventuella reparationer och alltid till ett bra pris. Besök gärna en Bavaria Bil BMW-verkstad i Stockholm på en av följande platser i Stockholm:

  • Danderyd
  • Kista
  • Solna
  • Tyresö
  • Uppsala
  • Vällingby

Bilia

Bilia jobbar som specialister med flertalet olika bilmärken, däribland BMW och har funnits i många år. De har kunniga tekniker som även erbjuder däckbyte, skadebesiktning och andra verkstadstjänster. Här kan du känna dig trygg med att lämna in din bil på service.

Bilia har tre auktoriserade BMW-verkstäder i Stockholmsområdet:

  • Nacka
  • Segeltorp
  • Lidingö

BMW Servicekostnad

Service på en BMW kostar mellan 1500–6000 kronor beroende på vilken slags service det är dags för. Följande fyra typer av service bör utföras. (Se även serviceintervaller längre ner på sidan)

Service 1

Byte av olja och oljefilter

Service 2

Service 1 + säkerhetskontroll av vanliga funktioner

Service 3

Service 1 och 2 + vidare kontroll av bilens kaross och inredning samt diagnos under motorhuven

Service 4

Service 1, 2 och 3 + kontroll av rost, läckor, handbroms med mera

Vill du veta exakt vad servicen kommer att kosta kan du teckna ett serviceavtal hos en auktoriserad BMW-verkstad.

BMW Fri service

En ny BMW har fri service de första tre åren, eller de första 4 000 milen. Det som inträffar först avgör när den kostnadsfria servicen upphör. I den första tidens fria service får du, helt kostnadsfritt, ordinarie service enligt serviceintervallet (se nedan).

BMW Serviceintervaller
– Hur ofta ska man serva bilen?

Vanligtvis sker den första servicen efter två år eller efter 25–30 000 körda kilometer. Du kan se din BMW:s serviceintervall i instrumentpanelens menysystem.

Din BMW har ett konditionsbaserat serviceintervall; ju hårdare du kör den desto oftare behöver den generellt sett servas. Vissa funktioner behöver servas oavsett körstil, till exempel bromsvätska, medan andra, som bromsbelägg, servas beroende på slitage.

Du behöver dock inte oroa dig för när det är dags för service på din BMW; du får information i god tid både i My BMW-appen och via bilens instrumentpanel. (Förutsatt att bilen är av årsmodell 1999 eller nyare och har servats av en auktoriserad verkstad förut, alternativt är helt ny.)

Som kund hos Bavaria Bil blir du kontaktad för att boka en tid vilket gör servicen ännu enklare.