Försäkring Tesla

Tesla är en av marknadens främsta pionjärer och utvecklare av elbilen och har satt mycket hård press på andra biltillverkare. Kombinationen av att Tesla är ett relativt nytt bilmärke som vuxit fort och att det är en elbil gör försäkring på Tesla relativt hög. Här har vi tittat på de billigaste och de mest prisvärda Tesla försäkringarna.

Försäkringar för Tesla

WaterCircles Tesla-försäkring

Betyg: 4.7/5

Letar du efter en riktigt bra och billig Tesla-försäkring ska du titta på WaterCircles. De kan också hjälpa dig om du har en företagsbil då de kan lätt kan skryta en av branschens billigaste företagsförsäkring för bil. Om du har köpt en Tesla för att den är en miljövänlig elbil är WaterCircles det bästa försäkringsbolaget då de är ett av de få försäkringsbolagen som lyckats få märkningen Bra Miljöval från Naturskyddsföreningen.

Safetown bilförsäkring

Betyg: 4.6/5

Precis som WaterCircles har Safetown helförsäkring fått bra betyg av Konsumenternas.se och kan erbjuda väl täckande försäkringar till bra pris. Deras hel och halvförsäkring täcker upp mycket och har bra erbjudande där krishjälp ingår i alla deras nivåer. De har också ett tillägg de kallar för superbil som ger tillgång till självriskeliminering vid parkeringsskada och miljöhyrbil.

Dina försäkringar

Betyg: 4.1/5

Dina försäkringar har ett bra utbud för både hel- och halvförsäkring. En av deras positivaste tjänster är deras försäkring för elbilar. Den täcker upp bland annat batteri och ersättning för elektronik vid skada. Den ger dig också tillgång till en stor rabatt för elprodukter som elstolpar och laddningsstationer.

Självriskförsäkring

Självrisken är den kostnaden du själv måste stå för om något skulle hända. Många försäkringar har olika självrisk-kostnader för olika händelser, ibland är den gratis och ibland kan den vara väldigt dyr. I vissa fall kan det då vara värt att teckna en självriskförsäkring för att slippa självrisk-kostnaden om något skulle hända.

Fördelen är att en självriskförsäkring är i praktiken tecknad på dig som person och gäller för alla dina bilar. Assistansbolaget har en bra deal på självriskförsäkring. Det är perfekt för de bilar som annars kanske har dyra självrisker och då är det snabbt värt att teckna en självriskförsäkring och slippa självrisk vid olycka.

Vad kostar en Tesla-försäkring

En Tesla-försäkring har ett medelpris på 8000 kr och är ett av de dyraste märkena just nu att försäkra. Det finns flera faktorer till detta, bland annat märkesosäkerhet, självkörningen, reparationskostnader och såklart populariteten. Tesla-försäkringar kommer troligen att sjunka i pris de närmaste åren efterhand som mer och mer statistik kommer in. Osäkerheten gör dock att det också går att shoppa runt efter bra priser då priserna skiljer sig bland olika bolag.

Volkswagen-bilförsäkring

Efter Teslas mycket stora framgång är det många andra bilmärken som också satsar på elbilar och inte bara hybrid-versioner av sina andra modeller. Volkswagens ID.4 utnämndes till årets bil 2021 och de satsar hårt på att stanna kvar på marknaden. Läs mer om Volkswagenförsäkringar här.