Billigare premiekostnad med bilservice

Premiekostnaden för din bilförsäkring baseras på flera viktiga omständigheter - vissa lättare att påverka än andra. Vi redogör för vilka faktorer det är som avgör hur mycket du behöver betala för din bilförsäkring och vilka du själv kan påverka för att hålla försäkringskostnaden nere.

8 avgörande faktorer för din försäkringskostnad

1

Din bil

Din bils värde, tillsammans med reparationskostnaderna, hästkrafterna och stöldbegärligheten hos din bil, brukar ofta reglera din försäkringspremie. Detta kan du ha i åtanke när du köper en ny bil, men du kan också påverka premiekostnaden för din befintliga bil.

Påverka din premiekostnad genom att se till att din bil är i gott skick. Är den i behov av att byta ut en reservdel eller reparera ett fel? Se då till att åtgärda detta genom att lämna in den på service hos en auktoriserad verkstad. Många auktoriserade bilåterförsäljare har serviceavtal för utvalda varumärken.

Boka bilservice

MINI & BMW Service - Stockholm

Bavaria Bil finns i flera delar av landet, med ett flertal anläggningar runt Stockholm och Uppsala. De erbjuder både BMW-service och Mini Cooper-verkstad. Hitta din närmaste anläggning!

Boka service
- Bavaria Bil

Bilservice i Göteborg

På Hedin Bil, som finns i bland annat Mölndal utanför Göteborg, utför de reparationer och service på över 30 olika bilmärken. Hedin Bil är en stor aktör i Göteborgsområdet.

Boka service
- Hedin Bil

Bilservice i Malmö

På Malmö Bil- & Elektroservice i centrala Malmö utför de service och reparationer på alla bilmärken. De kallar sig för proffs på bilelektronik och kan hjälpa dig med det mesta.

Boka service
- Malmö Bil-& Elektroservice

Bilverkstad Mjölby (Linköping)

Bilhallen i Mjölby är en bilfirma i Mjölby, strax utanför Linköping. De är en Nissan-återförsäljare som utför service på både Nissan och Lotus. Mjölby ligger nära till bland annat Motala, Vadstena och Ödeshög.

Boka service
- Bilhallen i Mjölby

Bilservice i Sundsvall

Hos Överboda Bilservice kan du som bor i Umeå med omnejd lämna in din bil, oavsett tillverkare, för både reparation och service. En lokal bilverkstad för boende ibland annat Vännäs, Robertsfors och Sävar.

Boka service
- Överboda Service

Bilservice i Umeå

Tages bilservice i Umeå ger alla bilar service i enligheten med biltillverkarens instruktioner. Efter avslutad service får du alltid en stämpel i servicekortet.

Boka service
- Tages bilservice
2

Försäkringens omfattning

En försäkring som täcker mer kostar också mer. Fundera på vad du vill att din försäkring ska omfatta. Behöver du en helförsäkring eller räcker det kanske med en halvförsäkring? Jämför olika bilförsäkringar för att se vad som ingår hos de olika försäkringsbolagen.

3

Din självrisk

Det självriskbelopp som du väljer att teckna för din försäkring kan påverka hur hög eller låg din premiekostnad blir. Om du väljer en högre självrisk kan du få en billigare bilförsäkring. Har du en buffert som klarar av att betala ett högre självriskbelopp om olyckan skulle vara framme? Då kan detta vara värt att överväga.

4

Din ålder

Det är konstaterat att ungdomar i åldern 15-24 år är överrepresenterade bland de som orsakar trafikolyckor, något som bland annat Europakommissionen uppmärksammar. Inom samma åldersspann är trafikolyckor även den vanligaste dödsorsaken. Du som är ung tenderar därmed att få en dyrare försäkring. Här kan du läsa mer om bilförsäkring för unga.

5

Din bostadsort

Även din bostadsort avgör vilken premiekostnad du behöver betala. Eller snarare hur tätbefolkat det är där du bor - ju fler människor, desto större risk för att en olycka inträffar. Du som bor i Stockholm kan då räkna med att behöva betala mer för din bilförsäkring än den som bor i exempelvis Skellefteå.

6

Ditt yrke

En del yrken är förknippade med en högre risk för att kräva utbetalning på sin försäkring. Försäkringsbolagen tar därför även med ditt yrke i beräkningen när de bestämmer vilken premiekostnad din bilförsäkring bör beläggas med. Personer som ofta är ute och kör i sitt yrke brukar anses vara högre risktagare i trafiken - därför kan priset bli högre för vissa yrkeskategorier. Kolla vad som gäller hos ditt försäkringsbolag.

7

Dina körvanor

Ju mer du är ute i trafiken, desto större risk finns det att en trafikolycka skulle inträffa än om du kör mer sällan. Om du dessutom använder din bil för att pendla till och från arbetet, innebär det i de allra flesta fall att du är ute och kör när vägarna är som mest trafikerade. Många olyckor inträffar under rusningstrafik och försäkringsbolagen ser det som en ökad risk att köra under dessa tider på dygnet.

8

Din olyckshistorik

Om du har skadeanmälningar och prickar på körkortet sedan tidigare får du räkna med högre kostnader för din bilförsäkring. Det ger nämligen försäkringsbolagen anledning att tro att det finns en större riskbenägenhet för att du skulle bli involverad i en trafikolycka. Se till att undvika olyckan genom att alltid vara uppmärksam på din omgivning, använda rätt fordonsbelysning och hålla dig till rådande trafikregler.