Billig bilförsäkring

För att hitta bilförsäkring och ett prisvärt avtal som passar dig bäst är det lönsamt att jämföra olika bolag och deras premiealternativ. Därför ger vi dig en lista på bolagens paket, så att du kan hitta bilförsäkring som passar just dig, där du kan spara både tid och pengar.

Jämför bilförsäkring online

Att jämföra bilförsäkring kommer inte bara spara dig pengar genom att hitta billigaste bilförsäkringen - du kommer dessutom kunna välja ut den bilförsäkring som ger dig och din bil det bästa avtalet. Här nedan listar vi olika prisjämförelsesidor där du enkelt kan jämföra bilförsäkring.

Compricer

På Compricer.se kan du ange ditt registreringsnummer och få ut en lista på olika försäkringsalternativ från de billigaste till de dyraste. Compricers tjänster är alltid kostnadsfria där rådgivning via telefon ingår. Sidan är bland de största på prisjämförelser.

Insplanet

Föredrar du att ange fler uppgifter än ditt registreringsnummer för att hitta billiga prisalternativ kan Insplanet vara sidan för dig. Med tre enkla steg får du ut en lista på försäkringsbolag och kan välja det avtal som du vill teckna.

Svedea

Svedea är en utmanare inom svensk försäkring och skiljer sig från vanliga försäkringsbolag på så sätt att de endast försäkrar sådant de tycker om och förstår sig på. Därför erbjuder Svedea bland annat en bilförsäkring som passar dig som är över 30 år, kör en vanlig begagnad bil och bor i villa eller radhus i områden där skaderisken är låg.

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar är Sveriges femte största sakförsäkringsbolag som bland annat erbjuder bra och omtyckt bilförsäkring. Här kan du välja mellan hel-, halv- och trafikförsäkring som fått 4,2 av 5 i betyg av försäkringstagarna.

evoli SE

evoli erbjuder en trygg bilförsäkring till lågt pris - perfekt för dig som sällan eller aldrig drabbas av skador eller andra fel på ditt fordon och vill betala en så låg premie som möjligt. Besök evoli SE för att spana in ytterligare fördelar med deras bilförsäkring.

Konsumenternas

Konsumenternas gör oberoende bedömningar av de flesta bilförsäkringar och vad dom innehåller. Oavsett om det är en helförsäkring, halvförsäkring eller trafikförsäkring du letar efter hittar du jämförelse av bilförsäkringar på Konsumenternas hemsida.

Vilken bilförsäkring är bäst?

Letar du just nu efter bästa bilförsäkringen som matchar dina krav och önskemål? Försäkringsbolagens paket ser olika ut när det kommer till bilförsäkring och det kan vara svårt att hitta den bästa och billigaste bilförsäkring i junglen av bilförsäkringar. Här nedan listar vi några av de mest populära alternativen så att du enkelt kan hitta bilförsäkring som passar dig.

WaterCircles

Skaffa en bilförsäkring som är miljömärkt med "Bra Miljöväl" hos WaterCircles. Oavsett om du är på jakt efter en halvförsäkring eller en helförsäkring så hittar du detta hos WaterCircles. Dessutom erbjuds bilförsäkringen "Superbil" som ger dig extra allt och en större trygghet.

Klicka dig in och läs mer om WaterCircles olika bilförsäkringar och teckna ett bra och prisvärt avtal redan idag.

 • Trafikförsäkring
 • Halvförsäkring
 • Superbil Halvförsäkring
 • Helförsäkring
 • Superbil Helförsäkring

Trygg Hansa

Trygg Hansa erbjuder hämtservice i sin bilförsäkring, vilket innebär att bolaget kör din bil till och från verkstaden om olyckan skulle vara framme. Detta är Trygg Hansa unika med.

I Trygg Hansas halvförsäkring ingår bland annat:

 • Drulleförsäkring.
 • Ersättning vid stöld, inbrott, brand.
 • Drulleförsäkring.
 • Ersättning vid stöld, inbrott, brand.
 • Vagnskada.
 • Du kan dessutom teckna ett par tilläggsförsäkringar för exempelvis hyrbil.

IF

Om du är ute efter fler än tre olika försäkringsalternativ erbjuder bolaget IF ytterligare två. Välj mellan en grundläggande trafikförsäkring, trafikXtra, halv, hel och stor bil. Stor bil-försäkring är den som ger dig det mest kompletta skyddet. Den innehåller något som IF kallar för VärdeXtra, som innebär att du som fått din bil stulen eller totalförstörd kan få en motsvarande ny bil om den når upp till vissa kriterier.

Folksam

Försäkringsbolaget Folksam är ett populärt alternativ bland bilägare. I deras trafikförsäkringspaket ingår kristerapi, vilket betyder att du som har drabbats av psykisk ohälsa till följd av en olycka kan få tio behandlingar hos anvisad terapeut. I deras mest omfattande försäkring Stor ingår hyrbil om du skulle vara tvungen att lämna in din bil.

OKQ8 Bilförsäkring

2020 lanserades OKQ8 Bilförsäkring som är en trygg och smidig bilförsäkring, framtagen av folk som vet hur det känns då skador på bilen uppstår. Folk som har en lång erfarenhet av livet på vägarna. OKQ8 Bilförsäkring garanterar dig ett riktigt bra skydd, oavsett om bilen är sprillans ny eller är gammal och har gått långt.

Länsförsäkringar Bilförsäkring

Länsförsäkringar är ett välkänt försäkringsbolag i Göteborg och Bohuslän som har eksisterat sen 1845. Det är ett heltäckande försäkringsbolag som erbjuder olika typer av bilförsäkring. Oavsett om du bara behöver en lagstadgat trafikförsäkring eller om du vill ha ersättning för skador på din bil och assistans vid skador i trafiken, så hittar du rätt bilförsäkring för dig hos Länsförsäkringar.

Hur väljer jag rätt bilförsäkring?

Som det ses finns det mycket olika bilförsäkringar att jämföra och därför kan det vara svårt att hitta rätt bilförsäkring till just dig. Vi vill gärna hjälpa och därför har vi här skrivet några punkter, som du bör fundera på, innan du väljer bilförsäkring:

 • Hur mycket är din bil värd? Är det en gammal bil, är den dyraste försäkring kanske inte nödvändig, då ersättningen antagligen inte blir så stor som om du har en helt ny bil.
 • Har din bil kört många kilometer? En billig bilförsäkring är båda bra till många och få kilometer, men antal kilometer spelar ändå en roll. En bil, som har kört många kilometer är inte like mycket värd som en, som bara har kört några tusind.
 • Vad är inkluderat i bilförsäkringen? Kolla på både priset och innehållet, när du väljer bilförsäkring. Det kan vara jätte olika från försäkring till försäkring vad som gäller - priset betyder inte allt.
 • Hur mycket vill du betala i självrisk? Det kan vara stor skillnad i beloppet på olika bilförsäkringar, så håll gärna koll på det så du inte ska betala allas för mycket vid skadar.
 • Hur stor vill du att högst möjliga ersättning ska vara? Ersättningsbeloppet kan variera mycket från bilförsäkring till bilförsäkring och beror inte alltid på försäkringens pris.
 • Kan du kombinera bilförsäkring med dina andra försäkringar? Ofte blir bilförsäkringen billigare om du kan köpa den vid det försäkringsbolag där du har dina andra försäkringer.

Det finns alltså mycket att ha koll på när du skal välja bilförsäkring, så se till att ta dig tid, var nogran och följ vår tips - så kommer det gå bra.