Jämför och hitta en billig bilförsäkring

För att hitta ett prisvärt avtal som passar dig bäst är det lönsamt att jämföra olika bolag och deras premiealternativ. Därför ger vi dig en lista på bolagens paket, så att du kan hitta de bästa försäkringarna – och på så sätt spara både tid och pengar.

Jämförelsetjänster för bilförsäkringar

Compricer

På Compricer.se kan du ange ditt registreringsnummer och få ut en lista på olika försäkringsalternativ från de billigaste till de dyraste. Compricers tjänster är alltid kostnadsfria där rådgivning via telefon ingår. Sidan är bland de största på prisjämförelser.

Insplanet

Föredrar du att ange fler uppgifter än ditt registreringsnummer för att hitta billiga prisalternativ kan Insplanet vara sidan för dig. Med tre enkla steg får du ut en lista på försäkringsbolag och kan välja det avtal som du vill teckna.

Konsumenternas

Är du ute efter en lista på de största försäkringsbolagen utan att skriva in personuppgifter är Konsumenternas.se ett bra alternativ. Där får du en övergripande poängjämförelse för helförsäkring, halvförsäkring och vanlig trafikförsäkring.

Försäkringsbolagens paket

Trygg Hansa

Trygg Hansa erbjuder hämtservice i sin bilförsäkring, vilket innebär att bolaget kör din bil till och från verkstaden om olyckan skulle vara framme. Detta är Trygg Hansa unika med.

Halvförsäkring

I Trygg Hansas halvförsäkring ingår bland annat:

  • Drulleförsäkring.
  • Ersättning vid stöld, inbrott, brand.

Helförsäkring

  • Drulleförsäkring.
  • Ersättning vid stöld, inbrott, brand.
  • Vagnskada.
  • Du kan dessutom teckna ett par tilläggsförsäkringar för exempelvis hyrbil.

IF

Om du är ute efter fler än tre olika försäkringsalternativ erbjuder bolaget IF ytterligare två. Välj mellan en grundläggande trafikförsäkring, trafikXtra, halv, hel och stor bil. Stor bil-försäkring är den som ger dig det mest kompletta skyddet. Den innehåller något som IF kallar för VärdeXtra, som innebär att du som fått din bil stulen eller totalförstörd kan få en motsvarande ny bil om den når upp till vissa kriterier.

Folksam

Försäkringsbolaget Folksam är ett populärt alternativ bland bilägare. I deras trafikförsäkringspaket ingår kristerapi, vilket betyder att du som har drabbats av psykisk ohälsa till följd av en olycka kan få tio behandlingar hos anvisad terapeut. I deras mest omfattande försäkring Stor ingår hyrbil om du skulle vara tvungen att lämna in din bil.