Billig bilförsäkring – Audi

En Audiförsäkring kan på grund av dyra reparationskostnader och den höga olycksstatistiken vara en av de dyraste bilförsäkringarna. Audi ligger just nu på en andraplats, det enda andra vanliga bilmärke som är dyrare är BMW. Detta betyder dock inte att du är fast i dyra försäkringar. Om du shoppar runt lite kan du hitta mycket fördelaktiga Audiförsäkringar som ger mycket i rabatt till nya och trygga kunder.

Audiförsäkringar

WaterCircles Audiförsäkring

Betyg: 4.7/5

Hos WaterCircles har du en trygg och professionell försäkring. Deras Audiförsäkring är uppdelad i 5 kategorier: trafikförsäkring, halvförsäkring, superbil halvförsäkring, helförsäkring och superbil helförsäkring. Superbil-försäkringarna gör att WaterCircles tilläggstjänster så som miljöhyrbil, olycksfall och vägassistans ingår och blir kostnads- och självriskfria.

Moderna

Betyg: 4.4/5

Moderna kan erbjuda flertalet tilläggsförsäkringar till din Audiförsäkring, vilket gör att du får ganska stor möjlighet att skräddarsy din försäkring. Om du skulle välja att ställa av bilen under perioder så omvandlas Modernas hel- och halvförsäkring till en avställningsförsäkring, vilket gör den mycket billigare. Perfekt för exempelvis en cabriolet som du inte använder under vintern.

IF

Betyg: 4.1/5

Hos IF finns det också 5 försäkringsnivåer som täcker upp stigande grader av problem som kan uppstå. Deras TrafikXtra-försäkring är en väldigt fundamental försäkring som är mycket prisvärd och täcker upp precis det du behöver med sin trafikförsäkring och sitt stöld-, räddnings- och rättsskydd, perfekt för en billigare eller äldre bil som du inte är så rädd om. Dock rekommenderar vi ändå halvförsäkringen för en dagligt använd bil du inte har råd att bli av med.

Vilken är den billigaste typen av försäkring?

Att ha en trafikförsäkring är ett minimumkrav för att få köra din bil på allmän väg och det är den billigaste typen av bilförsäkring. Audi kommer med en vagnskadegaranti på 3 år från fabriken men den täcker inte allt. En trafikförsäkring är ett minimum och alla bilar på vägen måste ha en trafikförsäkring. Att hitta den billigaste försäkringsgivaren är dock inte ett helt enkelt eftersom kostnaden – din premie – baseras på hur stor risk som försäkringsbolaget uppskattar dig vara.

Det handlar om hur sannolikt försäkringsgivaren tror att du kommer att göra en skadeanmälan – så till exempel kommer nya, unga förare att betala mer än någon som kan bevisa att de har varit olycksfria i flera år.

Det handlar också om hur mycket den försäkring du väljer täcker. Vad som exempelvis exakt ingår i en halvförsäkring kan skilja sig mycket från försäkringsgivare till försäkringsgivare.

Vilken bilförsäkring ska man välja?

Du måste välja en trafikförsäkring för att få köra bilen på väg över huvud taget. En trafikförsäkring täcker andra personer i trafik om du skulle orsaka dem eller deras egendom skada men den skyddar inte din egendom. Du kan läsa mer om detta på Konsumenternas.se som har flera bra beskrivningar av försäkringar. Sen står valet mellan halvförsäkring och helförsäkring av olika slag.

Vi rekommenderar åtminstone en halvförsäkring som täcker stöld, allrisk, kollision med djur och räddningsförsäkring. Detta för att saker som är helt utom din kontroll kan orsaka stor skada på din bil; en älg på vägen kan utan problem helkvadda din bil och det är då värt mycket att veta att du skyddas av en försäkring. Du kan läsa mer om att välja rätt bilförsäkring på vår stora sida om billiga bilförsäkringar.

Ford-bilförsäkring

Letar du i stället efter bilförsäkringar till Ford kan du läsa mer om dessa på märkets egen undersida. Precis som på den här sidan rankar vi efter service, täckning och pris på försäkringar.